Image
Selective Morality

Vi er de gode 😁

Terrorisme er forkasteligt, og det bør fordømmes i alle tilfælde… medmindre det udføres af USA, for så kan vi kalde det anti-kommunisme eller sige, at det handler om at beskytte demokratiet. Eller hvis det er Israel, der gør det, så kan vi altid kalde det selvforsvar.
 

Og så længe vi kalder det selvforsvar, kan vi måske overbevise folk om, at det ikke er egentlig terrorisme. Måske kan vi få alle til at tro, at terrorister kun kommer fra bestemte lande, går i bestemte klæder eller praktiserer bestemte religioner. 
 

Måske kan nyhedsmedierne hjælpe os med at overbevise folk om, at det er dem, der er terroristerne, og at det er os, der går op i menneskerettigheder, redder gidsler, bekæmper masseødelæggelsesvåben og skaber uddannelsesmuligheder for kvinder i Afghanistan. Måske kan de (medierne) hjælpe os med at overbevise folk om, at når Rusland affyrer et krydsermissil mod et hospital eller skyder et civilt passagerfly ned, er det en terrorhandling, men når Israel gør det, er det bare endnu en uundgåelig tragedie i krig. Måske kan de endda hjælpe os med at vende noget, der åbenlyst er et transnationalt terrorangreb på libanesisk jord med hundredvis af civile ofre, til noget, vi kan kalde selvforsvar.
 

Måske vil det endelig overbevise USA, som vi er dybt afhængige af, om at involvere sig lidt mere i den større regionale konflikt, “man” har forsøgt at starte. For hvis vi kan bestemme, hvem der er og ikke er terrorister, så kan vi faktisk ikke tabe.
 

Vi er jo nærmest uovervindelige.
 

Note: Kilden? Som (næsten) altid TikTok 😉
 

God weekend 🍻